Friday, November 16, 2007

Sollicitaties

Tja daar vul je dan je vrije (studie) tijd mee. Sollicitaties. Ik hou er niet van. Maar het moet nou eenmaal gebeuren, wil ik straks m´n wereldbaan vinden.

Het gaat goed! Ik krijg goede responses op m´n CV. Maar ja wat wil je ook: ik werk graag met cijfertjes en er staat al junior business analyst als titel op dat papiertje te pronken. Ik ben nog net geen accountant, dan had ik de banen echt voor ´t uitzoeken. Maar overall zijn er veel mogelijkheden!
Toch vind ik het lastig vragen te beantwoorden als: wie ben jij? Hoe zou je vriend je omschrijven? (ehhh... lief?) Wat vind jij het belangrijkste aan je nieuwe werkgever? Waar ben je goed in?

Ik bedoel: nee, ik weet het allemaal nog niet!

Toch merk ik dat ik bij elk gesprek al weer antwoorden van het vorige gebruik. En het gaat me steeds beter af. Sollicitatietraining on the job, so to speak ;).

Maar goed, waar ben ik dan mee bezig. In ieder geval met een traineeship bank- en verzekeringswezen. Een droom-traineeship voor mij! Als klein kindje stond ik al mijn ogen uit te kijken elke keer dat ik geld ging storten. Maar verder kan ik er nog niet veel over zeggen. Ik heb 4 december mijn eerste gesprek met ze.
En gister bij Robert Half geweest, een W&S bureau speciaal voor financieel specialisten. En ze hadden erg interessante jobs, maar ook daar kan ik nog niet veel over zeggen, ik ga haar vanmiddag toestemming geven me voor te dragen bij die bedrijven.

Oh well, mini update.. De baas is binnen, dus ik moet aan het werk! Presentatie voor ´t Management Team van MP NL over mijn project is bijna af! :P

x
Nefke

No comments: