Wednesday, August 01, 2007

Fietsen (2)

Zaterdag 28 juli, 9 uur ´s ochtends. De broodjes zijn gesmeerd, flesjes water gevuld, en de fietspomp zit ook al in de tas. Klaar om te gaan!

Het druppelde toen we wegreden. En 5 minuten later was dat miezer. Van die fijne, waar je zo nat van word. Na 15 minuten hebben we serieus overwogen om om te keren. We waren pas in Rosmalen, dus het kon nog.

Uiteindelijk zijn we toch doorgereden. Er was immers ook ergens een blauw plekje te zien aan de hemel, de voorspellingen waren dusdanig dat het alleen maar beter kon worden, en anders was er de moeilijkheid van een nieuwe datum vinden. we fietsten goed hard door. Zeker het eerste stuk, dat we al eerder (in tegengestelde richting) hadden afgelegd, ging als een trein. We hadden wind mee, en dat zou zo blijven.

Om half 1 kwamen we in ravenstein aan. Ongeveer halverwege, concludeerden we uit de kaart. Dat moet goed zijn. Tijd voor koffie en lunch. De koffie was lekker, voor de lunch hebben we een bankje opgezocht net buiten het dorp. En zowaar, daar was de zon! Om drie uur waren we al bij Cuijk. Oei, Cuijk is al bijna Nijmegen.. Dus maar weer een terrasje gepakt, om welverdiende cola´s te drinken. Biertjes zouden later wel komen, er moest immers nog iets verder gefietst worden! En terecht, zo bleek, want na Cuijk kwam Mook en na Mook ligt een grote heuvel waar we toch echt overheen moesten. En schrijfster dezes kan echt niet goed bergop fietsen. Maar ik heb het gehaald! Zonder af te stappen! Helemaal trots op mezelf konden we daarna door naar Nijmegen. Om 4 uur reden we de stad binnen, half 5 zaten we met bier op ´t terras op de markt. Heaven!

´s avond hebben we heerlijk gegeten op de Waalkade, bij Riva, in Nijmegen. En daana met de trein terug.

En het mooiste aan het verhaal: geen spierpijn de dagen erna :D. Me likes!

Anyways, het was een prima trip, de Maas is echt mooi om langs te fietsen en je kan je daadwerkelijk op vakantie voelen in Nederland. Volgende stop: Utrecht! (maar wanneer...)

x
Nefke

4 comments:

Milamber said...

Fietsen door Nederland is inderdaad heerlijk. Er is zoveel moois te zien, vooral in de natuur. Als je er maar oog voor hebt. Ik vind het knap van je dat jet het zo goed hebt volgehouden! Tijd voor de volgende fietstocht. ;):)

Anonymous said...

Nijmegen is echt helemaal de bom...die stad is werkelijk fabelhaft. ^_^ Ben blij dat je nu vrolijk aan het fietsen bent, en bovendien dat je ook flink doorschrijft op je blog, haha...het is fijn om iets te lezen te hebben als je weer thuiskomt van le minibreak, reken maar van yes! :D

Blaidd Drwg said...

*is lui en moe en blaat voorgaande posts na*

Sorry :P

Suus said...

Wel knap dat je dat zo volhoudt dat fietsen!